Header image
 



OFERTA WDROŻENIOWA

  • Sposób unieruchamiania enzymów - patent PL 209684
  • Sposób otrzymywania oleju rybiego z odpadów ryb tłustych - patent PL 213261
  • Sposób i urządzenie do otrzymywania wzbogaconej w olej mąki z nasion szarłatu - zgłoszenie pat. P 384563
  • Sposób otrzymywania i biosyntezy rekombinowanej syntazy trehalozy - zgłoszenia pat. P 392388,  P 393026
  • Starter oligonukleotydowy i sposób rozróżniania szczepów mieszańcowych należących do grupy boczniaka ostrygowatego Pleurotus ostreatus - zgłoszenie pat. P 393011
  • Sposób wytwarzania chitozanowo-białkowego materiału biopolimerowego - zgłoszenie pat. P 400078

OFERTA USŁUGOWA

  • Oznaczanie składu chemicznego produktów żywnościowych
  • Otrzymywanie termostabilnych enzymów przydatnych w przetwórstwie żywności
  • Określanie sensorycznej jakości oraz mikrobiologicznego zanieczyszczenia żywności
  • Opracowywanie procedur racjonalnego zagospodarowania ubocznych produktów przemysłu żywnościowego
  • Ocena uciążliwości zakładów przemysłu żywnościowego dla otoczenia
  • Szkolenie personelu zakładów żywnościowych w zakresie technologii (w tym wydobywania i rafinacji tłuszczów jadalnych), higieny produkcji i analizy żywności
  • Analiza surowców i produktów tłuszczowych
  • Wykrywanie genetycznie zmodyfikowanych organizmów oraz drobnoustrojów patogennych w żywności
  • Badanie autentyczności gatunkowej produktów pochodzenia zwierzęcego