|
 |
 |

  OFERTA WDROŻENIOWA
- Sposób unieruchamiania enzymów - patent PL 209684
- Sposób otrzymywania oleju rybiego z odpadów ryb tłustych - patent PL 213261
- Sposób i urządzenie do otrzymywania wzbogaconej w olej mąki z nasion szarłatu - zgłoszenie pat. P 384563
- Sposób otrzymywania i biosyntezy rekombinowanej syntazy trehalozy - zgłoszenia pat. P 392388, P 393026
- Starter oligonukleotydowy i sposób rozróżniania szczepów mieszańcowych należących do grupy boczniaka ostrygowatego Pleurotus ostreatus - zgłoszenie pat. P 393011
- Sposób wytwarzania chitozanowo-białkowego materiału biopolimerowego - zgłoszenie pat. P 400078
OFERTA USŁUGOWA
- Oznaczanie składu chemicznego produktów żywnościowych
- Otrzymywanie termostabilnych enzymów przydatnych w przetwórstwie żywności
- Określanie sensorycznej jakości oraz mikrobiologicznego zanieczyszczenia żywności
- Opracowywanie procedur racjonalnego zagospodarowania ubocznych produktów przemysłu żywnościowego
- Ocena uciążliwości zakładów przemysłu żywnościowego dla otoczenia
- Szkolenie personelu zakładów żywnościowych w zakresie technologii (w tym wydobywania i rafinacji tłuszczów jadalnych), higieny produkcji i analizy żywności
- Analiza surowców i produktów tłuszczowych
- Wykrywanie genetycznie zmodyfikowanych organizmów oraz drobnoustrojów patogennych w żywności
- Badanie autentyczności gatunkowej produktów pochodzenia zwierzęcego
|
|